Locatie

Onze Bed & Breakfast ligt op 3 minuten rijden, of een 30 minuten mooie wandeling van het gezellige en rustieke stadje Óbidos. De stad ligt in het district Leiria met ongeveer 11.000 inwoners. Óbidos ligt op een uur rijden ten noorden van Lissabon.

Het oudste deel van de stad wordt omringd door de oude stadsmuur, die tegenwoordig een zeer belangrijke toeristische attractie is. Het kasteel, (castelo de Óbidos), dat werd gebouwd in de 12e eeuw, bevindt zich binnen de oude stadsmuren, omringd door witgekalkte huizen afgewerkt met blauwe, rode of gele strepen. Vanaf de kasteelmuur heeft u een prachtig uitzicht over de stad, maar ook vanuit de omliggende wijk. De stad zelf heeft een aantal goede winkels, bars en restaurants.

Zin om uit eten te gaan in de buurt van onze Bed & Breakfast? Op slechts een paar minuten loopafstand vindt u een uitstekend restaurant met een goede keuze aan vis- en vleesgerechten.

Obidos organiseert een aantal jaarlijkse evenementen die populair zijn bij toeristen. Enkele voorbeelden zijn:

Andere bezienswaardigheden

Binnen een paar kilometer van de stad vindt u de prachtige stranden van Foz do Arelho en Sao Martinho do Porto. De lagune van Óbidos en het internationale surfstrand van Peniche liggen beide in de nabije omgeving. Voor een dagje sightseeing raden we Porto, Coimbra, Lissabon, Caldas da Rainha, Tomar en Leiria aan, allemaal op rijafstand. Voor een dagje Lissabon vanuit de B&B gaat er met grote regelmaat een snelbus van Óbidos naar Lissabon.